Strona Główna Przepisy Szynka z Gotowanymi Warzywami z Sosem Musztardowym

Szynka z gotowanymi warzywami z sosem musztardowym

Ilość kroków

5

Składniki

4 Porcje
1 sztuka
Szynka z morelą
1/4 sztuki
Brokuł
1 garść
Fasolka szparagowa
1/4 sztuki
Kalafior
1/2 sztuki
Marchew
1 garść
Brukselka
2 łyżki
Masło
1 łyżka
Pestki dyni
1 łyżka
Musztarda
Sos pieczeniowy jasny
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przygotować według przepisu.
  2. Warzywa pokroić w kawałki tej samej wielkości.
  3. Małe różyczki kalafiora i brokuła, ćwiartki brukselki oraz kawałki fasolki i marchewki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
  4. Odcedzić i wymieszać z masłem oraz pestkami dyni, a następnie doprawić do smaku.
  5. Sos pieczeniowy doprawić musztardą.

Szynka z morelą

Mieso z szynki wieprzowej extra (myszka) nadzine morelami suszonymi i obtoczone w marynacie Czosnek niedźwiedzi, zawinięte w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.

Skład: mięso z szynki wieprzowej 82%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, czosnek, czosnek niedźwiedzi, por, szczypiorek, kurkuma, chili, sól, cebula, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), ekstrakt przypraw), morele suszone 5,7% (suszone morele, substancja konserwująca – dwutlenek siarki), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).