Składniki
4 PorcjeSposób przygotowania:
- Mięso przygotować według przepisu.
- Warzywa pokroić w kawałki tej samej wielkości.
- Małe różyczki kalafiora i brokuła, ćwiartki brukselki oraz kawałki fasolki i marchewki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
- Odcedzić i wymieszać z masłem oraz pestkami dyni, a następnie doprawić do smaku.
- Sos pieczeniowy doprawić musztardą.
Szynka z morelą
Mieso z szynki wieprzowej extra (myszka) nadzine morelami suszonymi i obtoczone w marynacie Czosnek niedźwiedzi, zawinięte w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.
Skład: mięso z szynki wieprzowej 82%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, czosnek, czosnek niedźwiedzi, por, szczypiorek, kurkuma, chili, sól, cebula, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), ekstrakt przypraw), morele suszone 5,7% (suszone morele, substancja konserwująca – dwutlenek siarki), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).