Składniki
4 PorcjeSposób przygotowania:
- Mięso przygotować według przepisu.
- Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować i ostudzić.
- Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
- Pokroić ogórki, rzodkiewki i cebulę. Całość wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić do smaku.
- Gotową sałatkę odstawić na 30 minut, aby smaki się połączyły.
- Podawać z sosem.
Polędwiczka w marynacie
Mięso z polędwiczki wieprzowej otoczone w marynacie Kolorowy pieprz i zawinięte w folię do pieczenia. Marynata nie zawiera dodatków E.
Skład: polędwiczka wieprzowa 90%, woda, marynata (olej rzepakowy, sól, przyprawy, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, cukier, tłuszcz rzepakowy utwardzony, pomidory, ekstrakty przypraw), preparat do mięs (proszek owocowy, aromat).