Składniki
4 PorcjeSposób przygotowania:
- Mięso przygotować według przepisu.
- Kopytka podgrzać w wodzie.
- Na rozgrzanej patelni przesmażyć na maśle groszek zielony i cukrowy.
- Dodać kopytka, posiekaną miętę oraz kiełki groszku. Całość doprawić do smaku i wymieszać.
- Podawać z sosem.
Boczek z morelą
Boczek wieprzowy bez kości zawijany z morelami suszonymi, obtoczony w marynacie Innovata i zawinięty w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.
Skład: boczek wieprzowy bez żeber, bez skóry 84%, morele suszone 5,8% (suszone morele, substancja konserwująca - dwutlenek siarki), marynata (olej roślinny rzepakowy, tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony, przyprawy (w tym GORCZYCA, papryka, pieprz, SELER), sól, aromaty i ekstrakty, cukier), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat)