Sklep internetowy Selgros24.pl - zapraszamy na zakupy online - promocje, wyprzedaże, art. spożywcze i przemysłowe

KUCHNIA TAJSKA

 Kuchnia tajska powstawała pod wpływem ekspansywnej sztuki kulinarnej Chin oraz aromatycznych przypraw z Indii. Tajowie stworzyli na tej bazie własne, niepowtarzalne smaki. Różnorodność tajskich potraw przyprawia o zawrót głowy: pikanteria przełamana świeżymi owocowymi akcentami, dopełniona intensywnym aromatem ziół.

  Tajlandia obdarowuje swoich gości bogactwem niezliczonych woni i smaków – zupełnie niespotykanych w kuchni europejskiej. Mamy tu więc słodycz jaśminowego ryżu, świeżość limonki kaffir i trawy cytrynowej, korzenny smak imbiru, ostre akcenty papryczki chili oraz kremowa łagodność mleczka kokosowego. Co ciekawe, tajskich kucharzy nie obowiązują żadne sztywne zasady dotyczące stosowania odpowiednich proporcji składników – ceniona jest tu swoboda i kreatywność.


Kuchnia tajska 1  Kuchnia japońska 2  Kuchnia tajska 3

Proszę wybrać wersję gazetki