Strona Główna Przepisy Zupa Rybna z Sierpniowymi Pomidorami

Zupa rybna z sierpniowymi pomidorami

Ilość kroków

4

Poziom trudności

Łatwo

Składniki

4 Porcje
4 sztuki
Pomidory
2 sztuki
Szalotka
2 ząbek
Czosnek
2 łodygi
Seler naciowy
2 sztuki
Liść laurowy
2 łodygi
Bazylia
1 filet
Ryba chuda (np. dorsz)
200 g
Ryba tłusta (np. halibut wędzony)
1 sztuka
Bagietka
4 łyżki
Oliwa z oliwek
2 łyżki
Ocet winny czerwony
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory, szalotkę, czosnek i seler naciowy drobno pokrój.
  2. Całość przełóż do garnka, dodaj liść laurowy i 3 szklanki wody, a następnie gotuj około 30 minut.
  3. Do środka dodaj dorsza pokrojonego w kostkę oraz wędzonego halibuta. Gotuj kolejne 5 minut.
  4. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem, octem i porwanymi listkami bazylii. Podawaj z bagietką.