Składniki
4 Porcje
4 sztuki
Filet z mintaja
250 g
Ziemniaki
1 sztuka
por
1 sztuka
Cebula czerwona
1/2 szklanki
Śmietana 30%
4 łyżki
Olej rzepakowy
2 duże garści
Szpinak
1 sztuka
Czerwona papryka
1 pęczek
Koperek
Sposób przygotowania:
- Rybę pokrój w eskalopki. Dopraw i obsmaż z obu stron.
- Ziemniaki pokrój w plastry i obgotuj w osolonej wodzie.
- Por również pokrój w plastry, cebulę w grubą kostkę.
- Szpinak przesmaż na oleju, dodaj posiekany koperek i śmietankę. Dopraw do smaku.
- W naczyniu żaroodpornym ułóż rybę i warzywa warstwami, całość zalej sosem i zapiekaj w 220 stopniach przez 25 minut pod przykryciem.
- Zdejmij pokrywę na kolejne 10 minut i zapiecz do lekkiego odparowania.