Składniki
4 Porcje
2 sztuki
Ogórki
1 sztuka
Brokuł
1 sztuka
Sałatka karbowana
1/2 puszki
Cieciorka w puszce
1 łyżka
Musztarda
1 pęczek
Natka
1 pęczek
Szczypior
1 ząbek
Czosnek
1 szklanka
Olej
1 łyżeczka
Garam masala
1 kostka
Tofu
4 łyżki
Skrobia ziemniaczana
Sól, pieprz, ocet do smaku
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Szczypior i natkę zmiksuj w blenderze kielichowym z olejem do uzyskania głębokiego zielonego koloru.
- 4 łyżki wody z cieciorki połącz z musztardą, miksuj blenderem ręcznym i powoli wlewaj olej, aż powstanie majonez. Dopraw do smaku.
- Tofu dopraw garam masalą, solą i obtocz w skrobi ziemniaczanej. Usmaż na głębokim tłuszczu, aż będzie chrupiące.
- Brokuł podziel na różyczki i obgotuj w osolonej wodzie.
- Ogórki pokrój, wymieszaj z porwaną sałatą, cieciorką oraz kawałkami brokuła.
- Ułóż na talerzu sałatkę, dodaj tofu i całość polej ziołowym majonezem.