Składniki
4 Porcje
4 sztuki
Filet z sandacza
2 sztuki
Marchew
4 łyżki
Miód
2 sztuki
Cebula
1 mała sztuka
Seler korzeń
1/2 małego pęczka
Natka pietruszki
1/2 małego pęczka
Koperek
1/2 szklanki
Śmietana kwaśna 18%
1/2 szklanki
Białe wino
2 sztuki
Liść laurowy
4 łyżki
Mąka
Sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
- Filety z sandacz rozmroź, pokrój w mniejsze kawałki, obtocz w mące i krótko obsmaż na złocisty kolor.
- Marchew, seler zetrzyj na tarce na grubym oczku, cebulę pokrój w pióra. Warzywa przesmaż na patelni z dodatkiem liścia laurowego i miodu.
- Następnie wlej wino i całkowicie odparuj.
- Zioła posiekaj i dodaj do warzyw razem z kwaśną śmietaną.
- W żaroodpornym naczyniu ułóż rybę i przykryj ją warzywami.
- Całość zapiekaj w 200 stopniach przez około 10 minut.