Składniki
4 Porcje
1 szklanka
Ryż carnaroli
2 łyżki
Oliwa
2 duże sztuki
Szalotka
3 łyżki
Masło
1/3 szklanki
Ser Grana Padano
2 garści
Młody szpinak
12 sztuk
Krewetki
3 szklanki
Wywar jarzynowy
1/3 szklanki
Białe wino
1 sztuka
Cytryna
Sposób przygotowania:
- Krewetki obierz z pancerzy.
- Szalotkę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie, a następnie wrzuć ryż na patelnię. Upraż i dodaj białe wino. Odparuj i gotuj do uzyskania efektu al dente.
- Na 3 minuty przed końcem gotowania dodaj do ryżu gotowe krewetki, a na 2 minuty przed końcem dodaj świeży szpinak.
- Na sam koniec dodaj tartą skórkę z cytryny, a następnie ser Grana Padano.