Składniki
4 Porcje
4 sztuki
Pstrąg
1/3 doniczki
Tymianek
4 łyżki
Oliwa
1/3 sztuki
Kalafior
1/3 sztuki
Brokuł
1 sztuka
Papryka
4 sztuki
Szparagi
1 opakowanie
Tempura
3/4 szklanki
Ryż
2 łyżki
Masło
1/2 szklanki
Śmietana
1 sztuka
Cytryna
1 mała garść
Kapary owoc
1/3 małego pęczka
Koperek
Olej do smażenia
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Pstrąga oczyść, pozbywając się skrzeli i oczu, natrzyj sokiem z cytryny, tymiankiem i przyprawami, połóż na rozgrzany grill.
- Warzywa pokrój na drobniejsze kawałki, sparz w osolonej wodzie.
- W misce przygotuj ciasto tempura, dodając wodę, następnie zanurz w nim warzywa i usmaż na głębokim tłuszczu na chrupiąco.
- Ryż venere ugotuj w wodzie, następnie wyłóż w kater/ring, tworząc postument.
- W rondlu odparuj wyciśnięty sok z cytryny, dodaj śmietanę i kawałki zimnego masła, następnie kapary.
- Dopraw do smaku.