Strona Główna Przepisy Pstrąg Grillowany z Warzywami W Tempurze, Ryż Venere, Kremowy Sos Kaparowy

Pstrąg grillowany z warzywami w tempurze, ryż venere, kremowy sos kaparowy

Ilość kroków

6

Poziom trudności

Średnie

Składniki

4 Porcje
4 sztuki
Pstrąg
1/3 doniczki
Tymianek
4 łyżki
Oliwa
1/3 sztuki
Kalafior
1/3 sztuki
Brokuł
1 sztuka
Papryka
4 sztuki
Szparagi
1 opakowanie
Tempura
3/4 szklanki
Ryż
2 łyżki
Masło
1/2 szklanki
Śmietana
1 sztuka
Cytryna
1 mała garść
Kapary owoc
1/3 małego pęczka
Koperek
Olej do smażenia
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pstrąga oczyść, pozbywając się skrzeli i oczu, natrzyj sokiem z cytryny, tymiankiem i przyprawami, połóż na rozgrzany grill.
  2. Warzywa pokrój na drobniejsze kawałki, sparz w osolonej wodzie.
  3. W misce przygotuj ciasto tempura, dodając wodę, następnie zanurz w nim warzywa i usmaż na głębokim tłuszczu na chrupiąco.
  4. Ryż venere ugotuj w wodzie, następnie wyłóż w kater/ring, tworząc postument.
  5. W rondlu odparuj wyciśnięty sok z cytryny, dodaj śmietanę i kawałki zimnego masła, następnie kapary.
  6. Dopraw do smaku.