Strona Główna Przepisy Makaron Zingarella z Krewetkami

Makaron zingarella z krewetkami

Ilość kroków

6

Poziom trudności

Średnie

Składniki

4 Porcje
2 duże garści
Krewetki surowe całe
400 g
makaron pappardelle
4 ząbki
Czosnek
2 sztuki
Pepperoni czerwone
1 sztuka
Papryka czerwona
Kilka listków
Bazylia
1/4 pęczka
Natka pietruszki
1/3 kostki
Masło
4 łyżki
Miód
2 łyżki
Oliwa
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki oczyść z głowy, pancerza i przewodu pokarmowego.
  2. Paprykę czerwoną pokrój w paski, czosnek i pepperoni drobno posiekaj.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
  4. Na rozgrzanej patelni przesmaż krewetki i paprykę, kolejno dodaj czosnek i pepperoni. Gdy wszystko będzie przesmażone, dodaj miód i posiekaną natkę pietruszki.
  5. Dodaj ugotowany makaron oraz pokrojone zimne masło.
  6. Całość dopraw do smaku. Jako dekorację usmaż na głębokim tłuszczu listki bazylii.