Składniki
4 Porcje
2 duże garści
Krewetki surowe całe
400 g
makaron pappardelle
4 ząbki
Czosnek
2 sztuki
Pepperoni czerwone
1 sztuka
Papryka czerwona
Kilka listków
Bazylia
1/4 pęczka
Natka pietruszki
1/3 kostki
Masło
4 łyżki
Miód
2 łyżki
Oliwa
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Krewetki oczyść z głowy, pancerza i przewodu pokarmowego.
- Paprykę czerwoną pokrój w paski, czosnek i pepperoni drobno posiekaj.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
- Na rozgrzanej patelni przesmaż krewetki i paprykę, kolejno dodaj czosnek i pepperoni. Gdy wszystko będzie przesmażone, dodaj miód i posiekaną natkę pietruszki.
- Dodaj ugotowany makaron oraz pokrojone zimne masło.
- Całość dopraw do smaku. Jako dekorację usmaż na głębokim tłuszczu listki bazylii.