Składniki
4 Porcje
4 steki
Filet z łososia
8 łyżek
Sos teriyaki
1 sztuka
Brokuł
1/2 sztuka
Pak choi
1 sztuka
Kalarepa
2 łyżki
Sezam biały
1 sztuka
Limonka
2 garści
Szpinak świeży
2 łyżki
Sos sriracha
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Łososia dopraw solą i pieprzem, polej sosem teriyaki i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut.
- Sezam upraż na suchej patelni do złocistego koloru.
- Warzywa obierz i pokrój na mniejsze, równomierne kawałki.
- Warzywa podsmaż na rozgrzanej patelni na łyżce oleju. Na koniec smażenia dopraw je sokiem z limonki, solą i pieprzem.
- Na talerzu ułóż łososia, posyp go sezamem, obok ułóż zielone warzywa i wykończ je delikatnie sosem sriracha, który nada im delikatny charakter.