Składniki
4 Porcje
800 g
Wołowina rozbratel
2 sztuki
Chili
2 ząbek
Czosnek
2 sztuki
Cebula czerwona
1/4 szklanki
Olej
8 sztuk
Tortilla
8 sztuk
Śliwki
2 łyżki
Miód
2 sztuki
Limonka
1 doniczka
Kolendra
1 sztuka
Ogórek zielony
1/4 główki
Sałata lodowa
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Wołowinę pokrój na mniejsze, około 3 cm kawałki i dopraw do smaku.
- Obsmaż mocno na patelni, wlej wodę do 1/2 wysokości mięsa, dodaj posiekany czosnek i chili, a następnie duś około 2 godzin, aż mięso będzie miękkie, a płyn odparuje.
- Śliwki, ogórek, cebulę pokrój w drobną kostkę, dopraw do smaku limonką, miodem, solą i pieprzem. Na koniec zwilż salsę olejem.
- Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki, kolendrę porwij na listki.
- Tortillę podgrzej na suchej patelni, połóż na nią sałatę, mięso, salsę oraz kolendrę.