Składniki
4 Porcje
500 g
Krewetki
1 1/2 szklanki
Oliwa
1/2 słoika
Papryka pieczona w słoiku
3 łyżki
Pomidory suszone
2 ząbki
Czosnek
1/3 Szklanki
Migdały
2 łyżeczki
Ocet sherry
1 łyżeczka
Papryka wędzona
Pieczywo
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Płatki migdałów upraż na złoty kolor, paprykę odsącz z zalewy.
- W kielichu blendera umieść pomidory, czosnek, paprykę, migdały, ocet sherry, wędzoną paprykę i połowę oliwy z oliwek. Całość zmiksuj na sos i dopraw do smaku.
- Sos ułóż na dnie żaroodpornego naczynia, następnie oczyszczone krewetki ułóż na górze.
- Całość zapiekaj w piekarniku z funkcją grillowania w 200 stopniach przez 6 minut.
- Podawaj z pieczywem.