Strona Główna Przepisy Jesiotr Smażony z Gotowanymi Warzywami i Kaszą Perłową

Jesiotr smażony z gotowanymi warzywami i kaszą perłową

Ilość kroków

9

Poziom trudności

Średnie

Składniki

4 Porcje
1 sztuka
Filet z jesiotra
1/2 szklanki
Kasza perłowa
1 sztuka
Marchew
1/4 sztuka
Seler
1 sztuka
Por
1 sztuka
Cebula czerwona
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
3 łyżki
Masło
4 łyżki
Olej
1/4 pęczka
Koperek
2 szklanki
Wywar warzywny
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokrój w równe, regularne kawałki o grubości 1 cm.
  2. W garnku zagotuj bulion z koncentratem, dopraw obficie do smaku.
  3. Warzywa gotuj, aż będą miękkie, a następnie odcedź i odstaw na bok razem z kilkoma łyżkami bulionu.
  4. W pozostałym płynie ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
  5. Filet z jesiotra pokrój na porcje i dopraw solą i pieprzem.
  6. Na średnio rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smaż rybę po 2-3 minuty na stronę – w zależności od grubości filetu.
  7. Gotową kaszę odcedź i wymieszaj z masłem.
  8. Ułóż na talerzu przy pomocy pierścienia cukierniczego. Dookoła ułóż warzywa gotowane w bulionie, na górę połóż rybę, całość udekoruj koperkiem.
  9. Wokół wlej kilka łyżek bulionu.