Składniki
4 Porcje
1 sztuka
Filet z jesiotra
1/2 szklanki
Kasza perłowa
1 sztuka
Marchew
1/4 sztuka
Seler
1 sztuka
Por
1 sztuka
Cebula czerwona
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
3 łyżki
Masło
4 łyżki
Olej
1/4 pęczka
Koperek
2 szklanki
Wywar warzywny
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Warzywa pokrój w równe, regularne kawałki o grubości 1 cm.
- W garnku zagotuj bulion z koncentratem, dopraw obficie do smaku.
- Warzywa gotuj, aż będą miękkie, a następnie odcedź i odstaw na bok razem z kilkoma łyżkami bulionu.
- W pozostałym płynie ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
- Filet z jesiotra pokrój na porcje i dopraw solą i pieprzem.
- Na średnio rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smaż rybę po 2-3 minuty na stronę – w zależności od grubości filetu.
- Gotową kaszę odcedź i wymieszaj z masłem.
- Ułóż na talerzu przy pomocy pierścienia cukierniczego. Dookoła ułóż warzywa gotowane w bulionie, na górę połóż rybę, całość udekoruj koperkiem.
- Wokół wlej kilka łyżek bulionu.