Składniki
4 Porcje
1,5 kg
Comber z jelenia
1/3 szklanki
Sos demi galce
8 łyżek
Twaróg kozi
2 szklanki
Mąka
1 sztuka
Jajko
1 szklanka
Woda
1/3 sztuki
Marchew
1/3 sztuki
Marchew żółta
1 garść
Brukselka
4 różyczki
Kalafior
1/2 sztuki
Por
4 sztuki
Borowiki marynowane
4 gałązki
Lubczyk świeży
6 łyżek
Olej
4 łyżki
Masło
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Comber z jelenia oczyść z błon, dopraw solą oraz pieprzem i usmaż na łyżce oleju i masła na złoty kolor z każdej strony. Potem przełóż go do brytfanki, podpal szyszki sosnowe gazowym palnikiem, przykryj i podwędzaj przez 3 minuty.
- Następnie dopiekaj comber w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez około 8 minut.
- Przygotuj farsz z koziego twarogu, doprawiając go delikatnie do smaku solą i pieprzem.
- Z mąki, jaja i wody przygotuj ciasto.
- Przygotuj małe pierogi, następnie obgotuj je w osolonej wodzie.
- Warzywa pokrój na mniejsze elementy, podgotuj we wrzątku, następnie przesmaż na maśle, aromatyzując pokrojonym lubczykiem.
- Dopieczonego jelenia pokrój na mniejsze elementy i wyłóż na talerz. Obok ułóż obgotowane pierożki oraz gorące warzywa.
- Polej delikatnie ciemnym mięsnym sosem, posyp rozkruszonym kozim serem twarogowym.
- Całość udekoruj listkami świeżych ziół.