Składniki
4 Porcje
1 sztuka
Ogórek świeży
4 sztuki
Ogórek małosolny
1 sztuka
Awokado
1/4 sztuki
Biała rzodkiew
2 szklanki
Jogurt grecki
2 szklanki
Kefir
1/2 pęczka
Szczypiorek
1/2 pęczka
Koperek
4 sztuki
Limonka
4 łyżki
Miód
1 mały filet
Halibut
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Ogórki zetrzyj na tarce, na grubych oczkach, razem z białą rzodkwią.
- Dodaj posiekany koperek i szczypiorek oraz jogurt i kefir.
- Całość dopraw do smaku sokiem z limonki i łyżką miodu oraz przyprawami. Dokładnie wymieszaj i odstaw do mocnego schłodzenia w lodówce.
- Filet z halibuta pokrój w kostkę o boku 1 cm, awokado obierz ze skórki i również pokrój w kostkę. Całość zalej sokiem z limonki, dopraw miodem oraz przyprawami i odstaw na 15 minut, aby ryba "ugotowała" się w marynacie.
- Nałóż chłodnik na talerz i na wierzch połóż ceviche z halibuta i awokado.