Składniki
4 Porcje
1 garść
Borowiki mrożone
1/2 szklanki
Makaron łazanki
6 łyżek
Śmietanka 30%
1 mała sztuka
Cebula
1 łyżka
Masło
1/3 mały pęczek
Natka pietruszki
1/2 sztuki
Marchew
1/2 sztuki
Por
1/4 sztuki
Seler bulwa
3 szklanki
Wywar warzywny
1 łyżeczka
Majeranek świeży
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Marchew, por i seler pokrój w paski.
- Na maśle przesmaż warzywa i borowiki, dodaj wywar warzywny, śmietankę, liść laurowy i gotuj przez około 30 minut.
- Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i posiekaną natkę oraz połowę majeranku.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- W osolonej wodzie ugotuj makaron łazanki.
- Zupę podawaj z makaronem i udekoruj listkiem majeranku.