Gotowe do pieczenia

Szynka z gotowanymi warzywami z sosem musztardowym
Szynka z gotowanymi warzywami z sosem musztardowym
Składniki na 4 porcje:
Szynka w marynacie – 1 porcja
Brokuł – ¼ sztuki
Fasolka szparagowa – 1 garść
Kalafior – ¼ sztuki
Marchew – ½ sztuki
Brukselka – 1 garść
Masło – 2 łyżki
Pestki dyni – 1 łyżka
Sos pieczeniowy jasny
Musztarda – 1 łyżka
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso przygotować według przepisu. Warzywa pokroić w kawałki tej samej wielkości. Małe różyczki kalafiora i brokuła, ćwiartki brukselki oraz kawałki fasolki i marchewki ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i wymieszać z masłem oraz pestkami dyni, a następnie doprawić do smaku. Sos pieczeniowy doprawić musztardą.