Gotowe do pieczenia

Polędwiczka wieprzowa z sałatką kuskus
Polędwiczka wieprzowa 
                z sałatką kuskus
Składniki na 4 porcje:
Polędwiczka wieprzowa faszerowana śliwką i morelą – 1 sztuka
Kuskus – 1 szklanka
Papryka czerwona – 1 sztuka
Ogórek zielony – 1 sztuka
Pomidor – 1 sztuka
Kolendra – 1 pęczek
Limonka – 1 sztuka
Jogurt typu greckiego – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Sos pieczeniowy jasny
Sposób przygotowania:
Mięso przygotować według przepisu. Kuskus zaparzyć wrzątkiem. W międzyczasie przygotować warzywa. Z pomidorów, papryki i ogórków usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w kostkę. Gdy kuskus wystygnie, dodać warzywa, jogurt, oliwę, posiekaną kolendrę oraz sok i skórkę z limonki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z sosem.