Gotowe do pieczenia

Polędwiczka wieprzowa z sałatką ziemniaczaną
Polędwiczka wieprzowa 
                z sałatką ziemniaczaną
Składniki na 4 porcje:
Polędwiczka wieprzowa marynowana w pieprzu – 1 sztuka
Ziemniaki – 4 sztuki
Ogórek kiszony – 2 sztuki
Boczek wędzony – 8 sztuk
Cebula czerwona – 1 sztuka
Rzodkiewka – 4 sztuki
Musztarda – 1 łyżka
Majonez – 3 łyżki
Sól, pieprz do smaku
Sos pieczeniowy
Sposób przygotowania:
Mięso przygotować według przepisu. Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować i ostudzić. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Pokroić ogórki, rzodkiewki i cebulę. Całość wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić do smaku. Gotową sałatkę odstawić na 30 minut, aby smaki się połączyły. Podawać z sosem.