Gotowe do pieczenia

Karkówka z ziemniakami gratin
i jarmużem z grzybami
karkówka w marynacie
Składniki na 4 porcje:
Karkówka w marynacie – 1 sztuka
Ziemniaki – 6 sztuk
Jajko – 2 sztuki
Śmietana 30% – ½ szklanki
Jarmuż – 2 garści
Pieczarka brunatna – 6 sztuk
Boczniak – 6 sztuk
Masło klarowane – 1 łyżka
Sól, pieprz do smaku
Sos pieczeniowy jasny
Musztarda – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Mięso przygotować według przepisu. Ziemniaki obrać i pokroić w bardzo cienkie plastry. Jajka wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę. Całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Umieścić w małym naczyniu żaroodpornym, ciasno ułożyć. Piec w 180°C przez około 40 minut. Boczniaki i jarmuż porwać na mniejsze kawałki, pieczarki pokroić na ćwiartki. Całość krótko przesmażyć na maśle klarowanym i doprawić do smaku. Sos pieczeniowy doprawić musztardą.