Gotowe do pieczenia

Boczek wieprzowy faszerowany z kiełbasą, z brukselką i szpinakiem
boczek wieprzowy faszerowany
                z kiełbasą, z brukselką
                i szpinakiem
Składniki na 4 porcje:
Boczek faszerowany kiełbasą – 1 sztuka
Brukselka – 3 garści
Szpinak świeży – 2 garści
Szalotka – 1 sztuka
Ocet biały winny – 1 łyżeczka
Olej – 1 łyżka
Masło – 1 łyżka
Sos pieczeniowy jasny
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso przygotować według przepisu. Brukselki oczyścić i przekroić na pół. Gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty, a następnie odcedzić. W międzyczasie szalotkę obrać i pokroić w krążki. Szpinak umyć i osuszyć. Na rozgrzaną patelnię wlać olej. Ułożyć brukselki przecięciem w dół, aby się zarumieniły. Smażyć przez około 2 minuty na średnim ogniu. Dodać szalotkę oraz szpinak i smażyć jeszcze około minutę. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku. Dodać masło i ocet do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z sosem.