Gotowe do pieczenia

UDZIEC wołowy szpikowany

Opis Produktu:

Udziec wołowy bez kości (krzyżowa) szpiukowana paskami słoniny i obtoczony w marynacie Winzersteak i zawinięty w folię i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.

składniki:

udziec wołowy 80%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, przyprawy, sól, cebula, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), ekstrakt przypraw), słonina wieprzowa 7,2%, woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).

ZASADY PRZYGOTOWANIA:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.

  2. Po wyjęciu z lodówki usuń kartonik i folię zewnętrzną z opakowania. Nie usuwaj rękawa foliowego przylegającego bezpośrednio do produktu.

  3. Foremkę aluminiową z mięsem w rękawie foliowym włóż do rozgrzanego piekarnika.

  4. Piecz 70 minut w temperaturze 200°C.

  5. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika. Mięso będzie soczyste, gdy odczekasz chwilę, pozostawiając je w rękawie foliowym.

  6. Zdejmij rękaw foliowy – teraz mięso jest gotowe do krojenia i podania. Smacznego!