Gotowe do pieczenia

SZYNKA z morelą

Opis Produktu:

Mieso z szynki wieprzowej extra (myszka) nadzine morelami suszonymi i obtoczone w marynacie Czosnek niedźwiedzi, zawinięte w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.

składniki:

mięso z szynki wieprzowej 82%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, czosnek, czosnek niedźwiedzi, por, szczypiorek, kurkuma, chili, sól, cebula, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), ekstrakt przypraw), morele suszone 5,7% (suszone morele, substancja konserwująca – dwutlenek siarki), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).

ZASADY PRZYGOTOWANIA:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.

  2. Po wyjęciu z lodówki usuń kartonik i folię zewnętrzną z opakowania. Nie usuwaj rękawa foliowego przylegającego bezpośrednio do produktu.

  3. Foremkę aluminiową z mięsem w rękawie foliowym włóż do rozgrzanego piekarnika.

  4. Piecz 70 minut w temperaturze 200°C.

  5. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika. Mięso będzie soczyste, gdy odczekasz chwilę, pozostawiając je w rękawie foliowym.

  6. Zdejmij rękaw foliowy – teraz mięso jest gotowe do krojenia i podania. Smacznego!