Gotowe do pieczenia

SCHAB ze śliwką

Opis Produktu:

Mięso ze schabu wieprzowego bez kości extra nadziane śliwkami, obtoczone w marynacie Odessa i zawinięte w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E

składniki:

schab wieprzowy 85%, śliwki suszone 7,6% (śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca – E202), marynata 5,12% (olej roślinny rzepakowy; tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony, przyprawy (papryka, czosnek, cebula), sól, hydrolizat białka roślinnego (kukurydza), ekstrakty przypraw, cukier), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).

ZASADY PRZYGOTOWANIA:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.

  2. Po wyjęciu z lodówki usuń kartonik i folię zewnętrzną z opakowania. Nie usuwaj rękawa foliowego przylegającego bezpośrednio do produktu.

  3. Foremkę aluminiową z mięsem w rękawie foliowym włóż do rozgrzanego piekarnika.

  4. Piecz 80 minut w temperaturze 200°C.

  5. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika. Mięso będzie soczyste, gdy odczekasz chwilę, pozostawiając je w rękawie foliowym.

  6. Zdejmij rękaw foliowy – teraz mięso jest gotowe do krojenia i podania. Smacznego!