Gotowe do pieczenia

POLĘDWICZKA ze śliwką i morelą

Opis Produktu:

Mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem śliwek suszonych i moreli, obtoczone w marynacie cygańskiej i zawinięte w folię do pieczenia. Marynata nie zawiera dodatków E.

składniki:

polędwiczka wieprzowa 83%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, sól, przyprawy, dekstroza, ekstrakt przypraw, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), aromat dymu wędzarniczego), śliwki suszone 2,5% (śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca – E202), morele suszone 2,5% (suszone morele, substancja konserwująca – dwutlenek siarki), woda, preparat do mięs (proszek owocowy, aromat)

ZASADY PRZYGOTOWANIA:

piecz
wyjmij
  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.

  2. Po wyjęciu z lodówki usuń kartonik i folię zewnętrzną z opakowania. Nie usuwaj rękawa foliowego przylegającego bezpośrednio do produktu.

  3. Foremkę aluminiową z mięsem w rękawie foliowym włóż do rozgrzanego piekarnika.

  4. Piecz 25 minut w temperaturze 200°C.

  5. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika. Mięso będzie soczyste, gdy odczekasz chwilę, pozostawiając je w rękawie foliowym.

  6. Zdejmij rękaw foliowy – teraz mięso jest gotowe do krojenia i podania. Smacznego!