Sklep internetowy Selgros24.pl - zapraszamy na zakupy online - promocje, wyprzedaże, art. spożywcze i przemysłowe

OFERTA HoReCa

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na konferencji MADE FOR Restaurant w Gdyni


W poniedziałek, 21 października br., Gdynia zmieniła się w tętniącą życiem stolicę gastronomicznych innowacji. Restauratorzy, szefowie kuchni, managerowie lokali gastronomicznych zgromadzeni podczas konferencji MADE FOR Restaurant pracowali nad swoim rozwojem biznesowym i personalnym. Gościem specjalnym wydarzenia była Esther Massats odpowiedzialna za PR i marketing jednej z najlepszych restauracji świata El Celler de Can Roca. Partnerem merytorycznym wydarzenia był Instytut Kulinarny Transgourmet.

Na licznych panelach i wykładach prowadzonych przez szefów kuchni i menagerów restauracji poruszano takie tematy jak innowacje na światowym rynku gastronomicznym, aplikacje mobilne wspierające prowadzenie gastronomicznego biznesu, efektywność neuromarketingu w restauracjach, czy komunikacja z klientem za pośrednictwem mediów społecznościowych.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na konferencji MADE FOR Restaurant w Gdyni

 

Duże zainteresowanie wśród zgromadzonych gości konferencji wzbudził wykład Marcina Dery, Dyrektora Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska, który opowiadał o kierunkach rozwoju rynku gastronomicznego. Marcin Dera przedstawił w liczbach panujące obecnie trendy żywieniowe, takie jak wege/vegan, zero waste i podkreślił coraz większe zapotrzebowanie na produkty typu convenient i jedzenie na dowóz.


Transgourmet i Selgros Cash&Carry na konferencji MADE FOR Restaurant w Gdyni

 

Na stoisku Transgourmet i Selgros Cash&Carry uczestnicy konferencji mogli zapoznać się z szeroką ofertą firmy dla branży gastronomicznej, a przedstawiciele Instytutu Kulinarnego Transgourmet przygotowali jedno ze swoich popisowych dań, wzbudzając zachwyt degustujących gości. Instytutu Kulinarny Transgourmet zorganizował również konkurs, którego zwycięzca – Hotel Haffner w Sopocie - otrzymał w nagrodę w postaci szkolenia w Instytucie o wartości 10 000 zł.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na konferencji MADE FOR Restaurant w Gdyni

 

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na konferencji MADE FOR Restaurant w Gdyni

 

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na konferencji MADE FOR Restaurant w Gdyni

 

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na konferencji MADE FOR Restaurant w Gdyni

 

4/11/2019

Proszę wybrać wersję gazetki