Sklep internetowy Selgros24.pl - zapraszamy na zakupy online - promocje, wyprzedaże, art. spożywcze i przemysłowe


Spotkanie z Kurtem Scheller w Brasserie

Za nami kolejne spotkanie w Brasserie! Tym razem wspólnie z marką Hendi oraz Kurtem Scheller smakowaliśmy świątecznych dań z całego Świata.

W sobotę 16 grudnia br. w hali Selgros w Piasecznie, jeden z najbardziej znanych kucharzy w Polsce przygotował dania, które goszczą na świątecznych stołach m.in. w Rosji, Szwajcarii czy Francji. Klienci, którzy wybrali się na świąteczne zakupy, mogli spróbować warzywnej sałatki z krewetkami, pieczonej sarny w delikatnym, śmietanowym sosie czy doskonałego risotto. Kurt Scheller oraz prowadzący spotkanie eksperci kulinarni Selgros i Transgourmet – Karol Lisiński i Krystian Zalejski, zdradzali tajniki przygotowywania potraw, tak by za każdym razem wydobywać z nich kwintesencję smaku. Goście restauracji Brasserie mogli osobiście zapytać szwajcarskiego mistrza o ulubione świąteczne smaki oraz składniki receptur. Sobotnie spotkanie było również szczególną okazją do tego, by wszyscy którzy prowadzą biznes w branży HoReCa, mogli zapoznać się z produktami marki Hendi. Przez cały weekend, w hali Selgros w Piasecznie odbywały się również pokazy ekspresu One Touch oraz 2 blenderów Hamilton Beach, które dostępne są w ofercie hali. Było to ostatnie spotkanie w Brasserie w tym roku. Cieszymy się, że mogliśmy wspólnie spotkać się z klientami, a wraz z kucharzami i blogerami dzielić się tym co dla nas najważniejsze – doskonałą kuchnią z najwyższej jakości produktów. Przed nami kolejny rok w którym ponownie spotkamy się w Brasserie!  Do zobaczenia!

Kurt Scheller w Brasserie

 

Kurt Scheller w Brasserie

 

Kurt Scheller w Brasserie

 

Kurt Scheller w Brasserie

 

Biografia

Kurt Scheller – ambasador marki Hendi, najbardziej znany w Polsce, szwajcarski szef kuchni. Laureat wielu prestiżowych nagród, członek i założyciel organizacji kulinarnych zarówno w Polsce jak i innych krajach. Juror wielu konkursów kulinarnych i znaczący głos doradczy w dziedzinie kulinarnej. W 1997 roku otrzymał odznaczenie: Grand Croix de l’order  Etole d’Europe, a w 2005 roku polskiego Oskara Kulinarnego za osobowość kulinarną oraz tytuł doktora honorowego za działalność na rzecz polskiego hotelarstwa i gastronomii.

Proszę wybrać wersję gazetki