Sklep internetowy Selgros24.pl - zapraszamy na zakupy online - promocje, wyprzedaże, art. spożywcze i przemysłowe

OFERTA HoReCa

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami

Poprawiają nastrój, umilają chwile, towarzyszą spotkaniom wśród bliskich i ważnym okazjom. Tematem sobotniego spotkania w restauracji Brasserie 10 marca, były słodkie wypieki. Autorzy projektu Słodkie Chłopaki – Walentyn Pankiewicz i Michał Dziemianowicz z Białegostoku, zdradzili sekrety udanych wypieków i ich dekoracji. Świat tortów, słodkich bez, drożdżówek i tartaletek to odskocznia od ich codziennej pracy. Na co dzień, jak sami mówią, zajmują się poważnymi sprawami. Walentyn jest farmaceutą i kierownikiem apteki, Michał prawnikiem. Ich pracownia powstała nie tylko z pasji do przygotowywania słodkości, ale także podróżowania. W swoich recepturach zamykają smaki, które przywożą z różnych części Europy. W sobotę podzielili się z klientami hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie przepisami na sernik dyniowy, rustykalną tartę z suszonymi morelami, pachnące drożdżówki z owocami czy czekoladowe verriny. Klientom przypadły do gustu, także proste słodkie bułeczki, które kiedyś piekła babcia Walentyna. Co ważne, po produkty potrzebne do przygotowania wypieków i dekoracji nie trzeba było daleko chodzić – wszystkie składniki Słodkie Chłopaki skompletowali w hali w Piasecznie. Dostępne cały rok świeże owoce, także te egzotyczne, pozwalają na uruchomienie wyobraźni. Na co dzień kucharze Brasserie mają do dyspozycji największą spiżarnię w Polsce – ponad 40 tys. produktów, z których komponują wyjątkowe potrawy.

Ciekawe i smaczne przepisy Blogerów znajdziecie TUTAJ.

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami 1

 

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami 2

 

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami 3

 

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami 4

 

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami 5

 

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami 6

 

Relacja ze spotkania ze Słodkimi Chłopakami 1

 

Kolejne kulinarne spotkanie w Brasserie już kwietniu. Zapraszamy!

Proszę wybrać wersję gazetki