Sklep internetowy Selgros24.pl - zapraszamy na zakupy online - promocje, wyprzedaże, art. spożywcze i przemysłowe

OFERTA HoReCa

RELACJA Z HORECA SHOW 2013

zorganizowane przez Selgros Cash&Carry

oraz Unilever Food Solutions.

Składamy serdeczne podziękowania wszystkim uczestnikom pokazów kulinarnych "Horeca Show 2013" organizowanych przez Selgros Cash&Carry oraz Unilever Food Solutions.

Podczas 11 pokazów, które odbyły się w największych miastach Polski, mięliśmy przyjemność zaprezentować Państwu kulinarne propozycje, przyrządzane z mięsa z własnego rozbioru dostarczonego przez Selgros. Uzupełnieniem dań były produkty Unilever Food Solutions: sosy, rosoły Knorr, dressingi Hellmann’s oraz tłuszcze i alternatywy śmietan RAMA.

RELACJA Z HORECA SHOW 2013 1

 

RELACJA Z HORECA SHOW 2013 2

Zdjęcia z pokazów w Krakowie.

Gwiazdą pokazu były poliki wołowe w sosie Porto, które zachwyciły niejedno podniebienie.

Policzki wołowe

Składniki na 10 porcj:

Policzki wołowe 10 szt.
Delikat do mięs i innych potraw KNORR 0,025 kg
RAMA Culinesse Profi do smażenia
Seler naciowy (kostka) 0,15 kg
Cebula (kostka) 0,20 kg
Marchew (kostka) 0,25 kg 
Liść laurowy 4 liście 
Czosnek 5 ząbków 
Sos pieczeniowy KNORR 0,10 kg 
Woda 2,00 l 
Porto 0,10 l 
Cykoria (namoczona) 5 szt. 
Marchew młoda 10 szt. 
Ziemniaki 2,00 kg 
Sałata masłowa 1/2 główki 
Masło 0,05 kg 
Rosół wołowy do smaku 
Woda 0,20 l 

Przyrządzenie:

- Policzki wołowe przypraw Deliktem do mięs, a następnie obsmaż je na Ramie Culinesse.

- Mięso zdejmij z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż warzywa z liściem laurowym i czosnkiem. Dodaj obsmażone mięso do warzyw.

- Sos pieczeniowy połącz z wodą, zagotuj i dodaj do policzków tak by je zakryć. Przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do pieca konwekcyjnego na 2 – 2,5 godziny, funkcja pieczenie, temperatura 130°C.

- Miękkie policzki pozostaw w ciepłym miejscu a sos od duszenia przecedź i wzbogać zredukowanym Porto. Całość zredukuj do konsystencji sosu.

- Sałatę wypłucz i zmiksuj z wodą, zagotuj dodaj masło i rosół wołowy.

- Policzki podawaj z przygotowanym sosem. Kontrastującym sosem z zielonej sałaty, smażoną cykorią, gotowaną młodą marchewką i ziemniakami pieczonymi.

- Ziemniaki możemy użyć już częściowo przygotowane tzn. obrane lub ugotowane i spakowane vacum.

.Horeca Show - zapraszamy na pokazy kulinarne

.Horeca Show - zaproszenie 2

Proszę wybrać wersję gazetki