Sklep internetowy Selgros24.pl - zapraszamy na zakupy online - promocje, wyprzedaże, art. spożywcze i przemysłowe

OFERTA HoReCa

Innowacja w gastronomii

Transgourmet i Selgros partnerem konferencji MADE FOR Restaurant

 

Reprezentanci Instytutu Kulinarnego Transgourmet wystąpią na największej konferencji gastronomicznej w Polsce MADE FOR Restaurant, której tegorocznym tematem będą Innowacje. Eksperci opowiedzą o wysokiej jakości produktach, zaserwują przygotowane na żywo potrawy oraz podzielą się wiedzą na temat najnowszych trendów i technik kulinarnych. Jako oficjalny partner Transgourmet i Selgros Cash&Carry dostarczy wysokiej jakości produkty, z których przygotowywane będą dania dla uczestników wydarzenia.

MADE FOR Restaurant to konferencja skierowana dla liderów i decydentów branży gastronomicznej, gromadząca najlepszych szefów kuchni z Polski i zagranicy. Obecnie jest to największe tego typu wydarzenie w Polsce, skupiające ponad 1000 najambitniejszych uczestników rynku. 2019 rok MADE FOR Restaurant otworzy hasłem: „Innowacja w gastronomii: biznes czy prowokacja?”.

innowacje w gastronomii

 

- Innowacje, czyli temat tegorocznej konferencji MADE FOR Restaurant jest szczególnie bliski działalności Transgourmet i Selgros Cash&Carry. Jako firma dbamy o ciągły rozwój współpracując z największymi ekspertami z branży i najlepszymi szefami kuchni w Polsce i za granicą. W Instytucie Kulinarnym Transgourmet dzielimy się najnowszymi trendami podczas szkoleń prowadzonych dla naszych klientów, z innowacyjnej przestrzeni i stanowisk korzystają także najlepsi kucharze w Polsce przygotowując się do międzynarodowych konkursów kulinarnych.  Dlatego cieszy nas, że podczas konferencji możemy nie tylko dzielić się z uczestnikami naszymi świeżymi, wysokiej jakości produktami, ale także zdobywaną przez ponad 20 lat wiedzą, rozwijając polską gastronomię – komentuje Marcin Dera, Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wystąpi jako jeden z głównych partnerów konferencji dostarczając produkty wykorzystywane do przygotowania lunchu, deserów i wieczornego Business Party. Wśród nich znajdą się świeże ryby i owoce morza. O ich wysokiej jakości i dopracowanej logistyce transportu opowie podczas konferencji Marek Burkacki, Szef Kuchni w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

kucharz

Zwieńczeniem konferencji będzie Business Party „Innowacje – prowokacje”, podczas którego wybitni szefowie kuchni, barmani i eksperci zaserwują niestandardowe przekąski i napoje oraz podzielą się z uczestnikami ciekawostkami na ich temat. Autorem jednej z potraw promującej trend zero waste będzie Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

instytut kulinarny od środka

- Podczas Business Party przygotuję zimną przekąskę, której głównym składnikiem będzie świeża ryba pochodząca z lokalnych stawów. W ramach pokazu zaprezentuję jak zgodnie z trendem zero waste, wykorzystując najnowsze techniki kulinarne, odpowiedzialnie pracować z produktem i wydobywać smak z jego niedocenianych części:  głowy, ości, mięsa, aż po łuski – mówi Bartosz Peter.

ryba

Konferencja rozpocznie się w piątek 12 kwietnia o godzinie 9:00 w Centrum Kongresowym ICE w Krakowie. Business Party odbędzie się tego samego dnia i będzie trwać od 19:00 do 22:00

Proszę wybrać wersję gazetki