Strona Główna Przepisy Wołowina z Grillowanymi Warzywami

Wołowina z grillowanymi warzywami

Ilość kroków

5

Składniki

4 Porcje
1 sztuka
Wołowina szpikowana słoniną
1 sztuka
Bakłażan
1 sztuka
Cukinia
2 sztuki
Papryka żółta
1 sztuka
Kukurydza gotowana
1 gałązka
Pomidor koktajlowy
2 łyżki
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz do smaku
Sos pieczeniowy ciemny

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przygotować według przepisu.
  2. Warzywa pokroić w plastry jednakowej wielkości.
  3. Skropić oliwą oraz obficie doprawić solą i pieprzem.
  4. Na rozgrzanej patelni grillowej przygotować warzywa, grillując je do miękkości.
  5. Podawać z sosem.

Udziec wołowy szpikowany

Udziec wołowy bez kości (krzyżowa) szpiukowana paskami słoniny i obtoczony w marynacie Winzersteak i zawinięty w folię i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.

Skład: udziec wołowy 80%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, przyprawy, sól, cebula, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), ekstrakt przypraw), słonina wieprzowa 7,2%, woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).