Strona Główna Przepisy Schab Ze Śliwką Na Kapuście z Boczkiem

Schab ze śliwką na kapuście z boczkiem

Ilość kroków

5

Składniki

4 Porcje
1 sztuka
Schab faszerowany śliwką
1/2 główki
Kapusta włoska
4 plastry
Boczek wędzony
1 sztuka
Szalotka
1/3 pęczka
Koperek
2 łyżki
Masło
Sos pieczeniowy ciemny
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przygotować według przepisu.
  2. Boczek i szalotkę pokroić, a następnie przesmażyć na maśle na rumiany kolor.
  3. Dodać posiekaną kapustę, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.
  4. Na koniec doprawić do smaku i dodać posiekany koperek.
  5. Podawać z sosem.

Schab ze śliwką

Mięso ze schabu wieprzowego bez kości extra nadziane śliwkami, obtoczone w marynacie Odessa i zawinięte w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E

Skład: schab wieprzowy 85%, śliwki suszone 7,6% (śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca – E202), marynata 5,12% (olej roślinny rzepakowy; tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony, przyprawy (papryka, czosnek, cebula), sól, hydrolizat białka roślinnego (kukurydza), ekstrakty przypraw, cukier), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat).