Strona Główna Przepisy Polędwiczka Wieprzowa z Sałatką Ziemniaczaną

Polędwiczka wieprzowa z sałatką ziemniaczaną

Ilość kroków

6

Składniki

4 Porcje
1 sztuka
Polędwiczka wieprzowa marynowana w pieprzu
4 sztuki
Ziemniaki
2 sztuki
Ogórek kiszony
8 sztuk
Boczek wędzony
1 sztuka
Cebula czerwona
4 sztuki
Rzodkiewka
1 łyżka
Musztarda
3 łyżki
Majonez
Sól, pieprz do smaku
Sos pieczeniowy

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przygotować według przepisu.
  2. Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować i ostudzić.
  3. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
  4. Pokroić ogórki, rzodkiewki i cebulę. Całość wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić do smaku.
  5. Gotową sałatkę odstawić na 30 minut, aby smaki się połączyły.
  6. Podawać z sosem.

Polędwiczka w marynacie

Mięso z polędwiczki wieprzowej otoczone w marynacie Kolorowy pieprz i zawinięte w folię do pieczenia. Marynata nie zawiera dodatków E.

Skład: polędwiczka wieprzowa 90%, woda, marynata (olej rzepakowy, sól, przyprawy, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, cukier, tłuszcz rzepakowy utwardzony, pomidory, ekstrakty przypraw), preparat do mięs (proszek owocowy, aromat).