Strona Główna Przepisy Polędwiczka Wieprzowa z Sałatką Kuskus

Polędwiczka wieprzowa z sałatką kuskus

Ilość kroków

6

Składniki

4 Porcje
1 sztuk
Polędwiczka wieprzowa faszerowana śliwką i morelą
1 szklanka
Kuskus
1 sztuka
Papryka czerwona
1 sztuka
Ogórek zielony
1 sztuka
Pomidor
1 pęczek
Kolendra
1 sztuka
Limonka
2 łyżki
Jogurt typu greckiego
3 łyżki
Oliwa z oliwek
Sos pieczeniowy jasny
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przygotować według przepisu.
  2. Kuskus zaparzyć wrzątkiem.
  3. W międzyczasie przygotować warzywa. Z pomidorów, papryki i ogórków usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w kostkę.
  4. Gdy kuskus wystygnie, dodać warzywa, jogurt, oliwę, posiekaną kolendrę oraz sok i skórkę z limonki.
  5. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
  6. Podawać z sosem.

Polędwiczka ze śliwką i morelą

Mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem śliwek suszonych i moreli, obtoczone w marynacie cygańskiej i zawinięte w folię do pieczenia. Marynata nie zawiera dodatków E.

Skład: polędwiczka wieprzowa 83%, marynata (olej roślinny rzepakowy częściowo utwardzony, sól, przyprawy, dekstroza, ekstrakt przypraw, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), aromat dymu wędzarniczego), śliwki suszone 2,5% (śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca – E202), morele suszone 2,5% (suszone morele, substancja konserwująca – dwutlenek siarki), woda, preparat do mięs (proszek owocowy, aromat)