Strona Główna Przepisy Boczek z Morelami, Kopytka z Groszkiem

Boczek z morelami, kopytka z groszkiem

Ilość kroków

5

Składniki

4 Porcje
1 sztuka
Boczek faszerowany morelami
4 garści
Kopytka
2 garści
Groszek zielony mrożony
1 opakowanie
Groszek cukrowy
1 garść
Kiełki groszku
10 listków
Mięta świeża
2 łyżki
Masło
Sos pieczeniowy jasny
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przygotować według przepisu.
  2. Kopytka podgrzać w wodzie.
  3. Na rozgrzanej patelni przesmażyć na maśle groszek zielony i cukrowy.
  4. Dodać kopytka, posiekaną miętę oraz kiełki groszku. Całość doprawić do smaku i wymieszać.
  5. Podawać z sosem.

Boczek z morelą

Boczek wieprzowy bez kości zawijany z morelami suszonymi, obtoczony w marynacie Innovata i zawinięty w folię do pieczenia i siatkę. Marynata nie zawiera dodatków E.

Skład: boczek wieprzowy bez żeber, bez skóry 84%, morele suszone 5,8% (suszone morele, substancja konserwująca - dwutlenek siarki), marynata (olej roślinny rzepakowy, tłuszcz rzepakowy całkowicie utwardzony, przyprawy (w tym GORCZYCA, papryka, pieprz, SELER), sól, aromaty i ekstrakty, cukier), woda, preparat do mięs (sól, proszek owocowy, aromat)